Панирана моцарела

Панирана моцарела

Панираната моцарела е много бързо за приготвяне предястие или ако се сервира със зеленчуци може да се превърне в прекрасно второ. Сервира се топло докато панировката е хрупкава и моцарелата разтопена. Приготвя се много лесно с много малко съставки, но това не го прави по-малко вкусно ястие. Трябва да се внимава само с панировката която е необходимо да покрие изцяло моцарелата. Панираната моцарела е много подходяща за деца.

Трудност на приготвяне: Много лесна.

Време за приготвяне: около 20 мин.

Цена: ниска.

 

Съставки за 24 панирани моцарелки:

  • 450гр. Моцарела
  • 20мл. Мляко
  • Слънчогледово олио за пържене
  • 2 яйца
  • Сол, черен пипер
  • Галета
  • 1-2 щипки брашно

 

Начин на приготвяне:

Нарежете моцарелата на слайсове с дебелина 2см, след това ги разрежете на две части ще получите полумесеци от моцарела. Поставете ги за няколко минути в гивгир, за да изтече течността от тях.

Панирана моцарела

В купичка поставете малко брашно, в което да оваляте много добре моцарелата. В друга купичка разбъркайте яйца,солта,пипера и млякото. Потопете в нея моцарелата с брашно и след това оваляйте добре в галетата.

mozarela3

След това продължете с втората панировка, потопете отново моцарелата в яйцата и отново в галетата за да се получи по-хрупкава и плътна панировка. След което моцарелата е готова да бъде опържена.

mozarela4

В дълбок съд сипете олио и когато е нагрято, поставяте по 3-4 моцарели на пържене. Може да разберете дали олиото е нагрято, ако хвърлите малко от галетата в него и ако прави балончета е на подходяща температура за пържене. Пържете моцарелките около 2 минути, щом почнат да имат златист отенък ги вадете. След като са изпържени ги поставете върху кухненска хартия да събере излишната мазнина от тях.

Панирана моцарела

Сервират се и се ядът докато са топли.

 

Полезни съвети:

Може вместо да пържите моцарелата да я изпечете и на фурна.

 

 

 

{23.11.2015} {Tags: , , , , , , , }